توضیحات دریافت مجوز کتاب

جهت دریافت مشاوره میتوانید با ما تماس حاصل کنید

دریافت مجوز کتاب

انتشار کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین روش‌های انتقال دانش و فرهنگ، نیازمند طی کردن مراحل مختلفی است که شامل اخذ مجوزهای متعدد می‌شود. برای نویسندگان و مترجمان، درک این فرآیند و آشنایی با جزئیات اخذ مجوز کتاب، می‌تواند از بروز مشکلات قانونی و تأخیرهای غیرضروری جلوگیری کند .

برای دریافت مجوز چاپ کتاب از وزارت ارشاد، لازم است تا مواردی را در نظر داشته باشید. مراحل اخذ مجوز کتاب عبارتند از:

دریافت مجوز فیپا:

ناشر فایل کتاب را به کتابخانه ملی و سازمان ثبت اسناد رسمی ارسال می‌کند. این مرحله شامل ثبت کتاب در وبسایت کتابخانه ملی برای دریافت فهرست‌نویسی پیش از انتشار (فیپا) است. اطلاعاتی مانند نویسنده اصلی، نویسندگان دوم به بعد، شماره شابک، رده‌بندی کنگره‌ای و… در این فهرست‌نویسی ثبت می‌شوند.

مجوز قبل از چاپ

پس از دریافت فیپا، فایل کتاب برای وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال می‌شود تا مجوز لازم برای چاپ آن صادر شود. این مرحله ممکن است زمانبر باشد و بسته به نوع و موضوع کتاب متفاوت باشد. این مرحله ممکن است چندین ماه طول بکشد.

مجوز طرح جلد کتاب

پس از طراحی جلد کتاب، فایل آن برای وزارت ارشاد ارسال می‌شود تا بررسی شود که طرح جلد با قوانین مطابقت دارد. پس از تأیید طرح جلد، امکان تغییر آن برای همان چاپ وجود ندارد. اما برای چاپ‌های بعدی می‌توان طرح جلد را تغییر داد.

دریافت شابک

ناشر قانونی شماره شابک را به کتاب اختصاص می‌دهد. شابک (شماره استاندارد بین‌المللی کتاب) به کتاب‌ها شماره‌ای اختصاصی می‌دهد که می‌توان آن را پیگیری کرد. مرجع قانونی برای صادر کردن شابک خانه کتاب است

مجوز اعلام وصول کتاب

در آخرین مرحله از گرفتن مجوز برای کتاب، پس از چاپ کتاب، تعدادی نسخه از آن به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحویل داده می‌شود تا مطابقت نسخه نهایی با موارد ارسال شده برای اخذ مجوز بررسی شود. این مجوز، اجازه پخش کتاب را صادر می‌کند و نشان می‌دهد که کتاب مطابق با مجوزهای اولیه منتشر شده است.